Ay: Nisan 2024

BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ
ABD'de faaliyet gösteren 36 yıllık Republic First Bank iflas etti. Banka, Fulton Bank'a satıldı. ABD'de 2024'ün ilk banka iflasının maliyetinin 667 milyon dolar olması bekleniyor.
Samsung Galaxy S24 FE, İngiltere merkezli EE operatörünün web sitesindeki cihaz veri tabanında görüntülendi. Telefonun SM-S7210U model numarasını taşıdığı ortaya çıktı. Özellikleri hakkında henüz bilgi bulunmasa da geçen yıl piyasaya sürülen Galaxy S23 FE'nin özelliklerine benzerlik göstermesi bekleniyor.
Microsoft, paketleme metodolojisinde yaptığı optimizasyonlarla Windows 10 güncelleme boyutunu önemli ölçüde azaltacağını duyurdu. Bu gelişme, indirme süresi ve ağ bant genişliğinin daha verimli kullanılmasını sağlayacak. Özellikle yavaş internet bağlantısı olan kullanıcılar için güncelleme yapmanın daha kolay hale geleceği belirtiliyor. Ayrıca, Windows 10 desteğinin sona ermesiyle birlikte güncellemeler için Microsoft'a ödeme...
Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçında MKE Ankaragücü, sahasında Beşiktaş ile golsüz berabere kaldı. Maçta birçok gol pozisyonu yaşanmasına rağmen her iki takım da gol bulamadı.
Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçında MKE Ankaragücü, sahasında Beşiktaş ile golsüz berabere kaldı. Maçta birçok gol pozisyonu yaşanmasına rağmen her iki takım da gol bulamadı.
Maliye Bakanlığı, IBAN ile ödeme alan işletmeleri araştıracak ve vergi kaçakçılığına karşı önlemler alacak. Bu iş yerlerine ceza uygulanacak ve vergi kaçıran kişiler tespit edilecek.
Psikofarmakoloji Derneği tarafından düzenlenen 15. Uluslararası Psikofarmakoloji Kongresi Antalya'da başladı. Türkiye'nin yanı sıra çeşitli ülkelerden 700'e yakın bilim insanı katılıyor. Kongre, depresyon, kaygı bozukluğu ve madde kullanım bozuklukları gibi hastalıkların tedavisinde öncelikli uygulamalar hakkında bilgi alışverişi ve paylaşımlara imkan sağlıyor. Kongre, 25 Nisan'da sona erecek.
2024 Türkiye Ralli Şampiyonası'nın üçüncü ayağı Rally Bodrum, Muğla'nın Bodrum ve Milas ilçelerinde gerçekleştirilecek. Bodrum Belediye Meydanı'nda start seremonisi ile başlayacak olan ralli, Bodrum'un doğal güzelliklerini gözler önüne serecek.
Sentry Enterprises tarafından tanıtılan Radiance adlı OLED ekranlı kredi kartı, kullanıcılara ek güvenlik önlemleri sunacak ve bankaların reklamlarını yapmalarına olanak sağlayacak. Kart temassız ödeme cihazına yaklaştırıldığında ekran parlaklığını artırarak hatalı işlemlerin önüne geçecek. NFC alıcısına sahip olan kart, pile ihtiyaç duymadan çalışacak ve yakın bir zamanda piyasaya sürülecek.
Son yıllarda yapay zeka alanında önemli ilerlemeler kaydedilmesi ile birlikte gözünü buraya çeviren NVIDIA, birkaç ay içinde piyasa değerini ciddi oranda artırmış, dünyanın en değerli şirketleri arasında rekabete dahil olmuştu. Ancak şirket, kısa süre önce ciddi bir gerileme yaşadı. Bu da teknoloji dünyasında şaşkınlıkla karşılandı. NVIDIA'nın piyasa değeri, yüzde 10'luk...