2024 Dünya Yapay Zeka Fuarı’nda İnsansı Robotlar Büyüledi

Okuma Süresi: 2 dakika
A+
A-

Çin’in kuzeyindeki Tianjin Belediyesi’nde düzenlenen 2024 Dünya Yapay Zeka Fuarı’nda sergilenen insansı robotlar, ziyaretçileri etkiledi. Robotlar, hızlı yürüme, dans etme ve kahve yapma gibi yeteneklere sahipti. Sergide yer alan insansı robotlar, evlerde yardımcı olabilecek ve endüstriyel alanlarda kullanılabilecek potansiyele sahip olduğu belirtildi. Çin’in 2025 yılına kadar insansı robotlar için bir ön inovasyon sistemi kurmayı hedeflediği ve ilgili ürünlerin reel ekonomiye entegre olacağı ifade edildi.

https://pag

2024 Dünya Yapay Zeka Fuarı’nda Sergilenen İnsansı Robotlar Büyüledi

Çin’in kuzeyindeki Tianjin Belediyesi’nde Pazar günü sona eren 2024 Dünya Yapay Zeka Fuarı‘nda sergilenen insansı robotlar ziyaretçileri büyüledi.

Canlı gibi görünen bu robotlar hızlı yürüyebiliyor, dans edebiliyor ve hatta kahve yapabiliyor.

Omuzlarına kadar uzanan parlak saçları, yüksek topuklu ayakkabıları, vücudu saran kıyafeti ve kusursuz makyajıyla insansı robot Xiaoqi, soruları yanıtlamak üzere sergi salonunda zarif şekilde duruyor.

2024 Dünya Yapay Zeka Fuarı'nda Sergilenen İnsansı Robotlar BüyülediÇin’in kuzeydoğusundaki Dalian kentinde bulunan ve robotun üreticisi olan Ex-Robots‘a göre, Xiaoqi modeli için seri üretime başlandı.

Günümüzde öncelikle müze ve eğitim kurumlarında kullanılan robotlar, fiyatları daha uygun hale geldiğinde daha farklı alanlarda hizmet verebilecek.

UBTECH Robotics Limited Şirketi tarafından üretilen 130 santimetre boyundaki insansı robot Walker X, fuarda dikkat çeken bir diğer ürün oldu.

Robot, insanları selamlayabiliyor, el sıkışabiliyor, Tai Chi yapabiliyor ve kalp selamı verebiliyor.

Kaynak: Xinhua

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

https://pag
https://pag
https://pag
https://pag